Tips voor een goedkope lening 2017-12-04

Om een goedkopere lening te vinden, is het belangrijk dat u voldoende aandacht besteedt aan het vergelijken van verschillende kredietverstrekkers en tarieven. Let goed op hoe de rente wordt berekend en of er geen addertjes onder het gras verborgen zijn die mogelijks extra kosten met zich kunnen meebrengen.

School uzelf bij over geld lenen - er is een groot aanbod aan verschillende soorten leningen. Uzelf bijscholen over leningen, geld lenen en financiën in het algemeen kan nuttig zijn om beter geïnformeerd een kredietaanvraag in te dienen.

Leer budgetteren - misschien blijkt na uitvoerig budgetteren en rekenen dat u misschien helemaal niet zo’n gigantische lening nodig heeft of dat u op z’n minst een paar maanden kunt wachten. Effectief budgetteren geeft u ook een duidelijk beeld van hoeveel u precies maandelijks kunt aflossen zonder in de problemen te komen.

Als u wilt voorkomen dat u in de schuldsanering terecht komt, leen dan nooit meer dan nodig. Zeker niet wanneer de lening niet perse noodzakelijk is. Ga goed na hoeveel extra geld u precies nodig heeft en leen geen groter bedrag. Als u de termijnen (het maandbedrag) voor de lening – om welke reden dan ook – niet meer kunt afbetalen, kunt u in een neerwaartse spiraal terechtkomen die vaak zeer hardnekkig blijkt.

Ga goed na hoe lang de looptijd van uw lening mag zijn en controleer of u de mogelijkheid heeft om vervroegd af te lossen. Op die manier zit u niet langer dan nodig vast aan een betaalverplichting en kunt u sneller met een gerust hard uw schulden aflossen.