Geld lenen zonder BKR check

Wil je een lening afsluiten, dan ga je een verplichting aan voor een langere periode. Van groot belang dus, dat het maandbedrag van je lening verantwoord in jouw maandelijkse budget past. Bij de beoordeling van jouw aanvraag wordt dan altijd goed gekeken naar jouw inkomen en je vaste lasten. Is er voldoende ruimte om de maandlast van de lening te dragen, dan zou je mogelijk in aanmerking komen voor een lening. Echter wordt er nog wel een BKR toetsing gedaan.

Wat is de reden dat mijn BKR wordt getoetst?

De geldverstrekker waar jij een lening aanvraagt toetst jouw BKR. Dat wordt enerzijds gedaan om na te gaan of je niet al andere leningen hebt en anderzijds om te kijken of je geen betalingsproblemen hebt (gehad) op andere leningen. Een BKR toetsing wordt altijd uitgevoerd. Daar zijn geen uitzonderingen voor. Dat maakt geld lenen zonder BKR check niet mogelijk.

Wat als ik al leningen heb?

Komt na de toetsing van jouw BKR naar voren dat je al leningen hebt? Dan hoeft dat niet direct een probleem te zijn. Zolang jouw inkomen toereikend genoeg is, kan jij tot aan jouw verantwoord kredietmaximum leningen afsluiten. Vraag jezelf natuurlijk wel af of je die extra lening nu echt nodig hebt. Daarnaast is het doorgaans slimmer om je bestaande lening te verhogen in plaats van een extra lening af te sluiten.

Wat als ik een achterstandsmelding heb op mijn BKR?

Heb je te maken achterstandsmelding op een van de leningen op jouw BKR? Dan is lenen niet onmogelijk. En dat heeft te maken of de achterstand inmiddels is hersteld.